Seizoensgebonden haarverlies

Ken je dat gevoel? Dat je na het douchen je handen door je haar haalt en het met plukken om je vingers blijft kleven. Meestal worden deze momenten gevolgd door lichte paniek, en begin je je af te vragen of zoveel haarverlies normaal is en of je misschien langzaamaan kaal wordt. Het is volkomen normaal dat deze vragen door je hoofd rondspoken. Maar wees gerust. Waarschijnlijk is het niets ernstigs en heb je gewoon last van seizoensgebonden haaruitval.  Wat dat is? Je leest er hier meer over.

Op 50-jarige leeftijd heeft ongeveer 50 procent van de vrouwen te maken gehad met een zekere mate van haaruitval. Haaruitval kan voorkomen na een zwangerschap, operatie of ziekte, ongeacht je leeftijd. Het wordt ook gezien bij pre- en perimenopauzale vrouwen. Bij mannen ligt dit percentage nóg hoger. Meer dan 85 procent van de mannen hebben rond hun 50e levensjaar te maken gehad met enige vorm van kaalheid, haarverlies of een terugtrekkende haargrens.


Wat is seizoensgebonden haaruitval?

Sommige vormen van haaruitval zijn genetisch bepaald, maar bij seizoensgebonden haaruitval ligt de oorzaak meestal bij de thermostaat en de snel wisselende temperaturen. Dus maak je niet druk wanneer je tijdens de herfst- en wintermaanden haar verliest, want dit is normaal. En de kans is groot dat het haar dat je in deze periode verliest, in de toekomst gewoon weer terug groeit.


Hoe houd je je haar gezond gedurende de wintermaanden?

Het is altijd een goed idee om wat extra moeite en tijd aan je haar te besteden. Voed en hydrateer je haar intensief. Gebruik bijvoorbeeld een conditioner als afsluiting na elke wasbeurt. Onze Reconstructing Conditioner biedt de ultieme nazorg en legt als het ware een beschermend laagje om je haar heen. Jojoba-olie voedt intensief en houdt vocht vast. Ook een goede tip is het vermijden van warmtestyling (zoals föhn, stijl- of krultang). Door deze hitte tools even links te laten liggen, geef je je haar rust.  Je kunt beschadiging en breuk voorkomen, doordat het haar meer vocht vasthoudt.

Een extra steuntje in de rug met de juiste haarvitamines

Net zoals je goed voor je lijf zorgt in de koudere maanden en wellicht wat extra vitamines neemt om een verkoudheid of griepje buiten te deur te houden, heeft je haar dezelfde extra bescherming nodig. Voeg haarsupplementen toe aan je dagelijkse dieet om je lichaam de extra voedingstoffen te geven die het nodig heeft. Zo houd je de gezondheid van je haar op peil. Biotine is één van de meest effectieve opties die er is. Het voorkomt misschien geen haaruitval, maar het kan er wél voor zorgen dat je haar dikker wordt. Zo wordt haarbreuk tegengegaan. Ontdek wat de hair vitamins van Foll voor jou kunnen betekenen!

Populaire producten