1

Haaruitval na de zwangerschap

Natuurlijk heb jij andere dingen aan je hoofd, zo net na de bevalling, maar toch is het een vaak gehoord probleem bij nieuwe moeders: haaruitval. Plotseling een kussen vol met haar, losse plukken in je haarborstel of een doucheputje dat na elke douchebeurt weer is gevuld met haren... Postpartum haaruitval is volkomen normaal, maar toch kan je er flink van schrikken én van balen. Het kan je erg onzeker maken, naast alle andere veranderingen die je lichaam postpartum doormaakt. Haarvitamines kunnen hier een heus verschil in maken.

Wat doet een zwangerschap met je haar, huid & nagels?

Postpartum haaruitval wordt veroorzaakt doordat er tijdens de zwangerschap hogere oestrogeenniveaus in je lichaam aanwezig zijn. Dit beïnvloedt de cyclus van je haargroei. Deze haarcyclus bestaat uit drie fasen: de groeifase, de rustfase en de verharingsfase. Elke haar is op een andere fase in de cyclus, dit loopt niet synchroon. Tijdens de zwangerschap zorgen de verhoogde oestrogeenniveaus voor een langere groei- en rustfase van je haarcyclus. Je haar is daardoor sterker en dikker, plus het totale volume neemt flink toe. Zoals jij je ook vast herinnert, zag je haar er nog nooit zó goed uit als tijdens de zwangerschap!

Hoe nu verder?

Na de bevalling zullen je hormonen terugkeren tot het normale niveau. Al het ‘extra’ haar dat je lichaam gedurende de bevalling vasthield, zal uitvallen. Vandaar het herkenbare postpartum haarverlies. Helaas o, zo herkenbaar voor vele vrouwen. Deze schommeling in je hormoonhuishouding heeft niet alleen invloed op je haren, maar helaas ook op huid en nagels. Deze kunnen dof of broos worden. Gelukkig hebben je huid en nagels baat bij dezelfde werkzame vitamines die ook je haar versterken. Denk aan Biotine, collageen, vitamine C en aminozuren. Een win-win situatie dus! Haarsupplementen zoals ons Collageen poeder kunnen ècht dat extra steuntje in de rug zijn om haaruitval te verminderen en haren, huid en nagels te herstellen en sterker te maken.

Voeding na de zwangerschap

Natuurlijk is het na de zwangerschap een feestje dat je weer heerlijk kan genieten van filet americain, sushi en wijn. Maar het is verstandig om gezond te blijven eten en een gevarieerd dieet te volgen. Want gezonde voeding draagt namelijk bij aan een mooie bos haar, een stralende huid en het kan haarverlies verminderen. Zorg voor de juiste balans in vetten, ijzer, proteïnen, vitamine B5 (panthenol), Biotine en vitamine B en C in je voeding. Denk aan een dieet met donkere bladgroenten, fruit zoals bessen, sinaasappels en appels, noten- en peulvruchten, mager vlees, zuivel, volle granen en ook vette vis voor de juiste omega-3 oliën. Deze balans zorgt voor de juiste basis. En aangevuld met de juiste supplementen heb je de ideale ingrediënten om je haar en huid een flinke boost te geven én om het gezond en stralend te houden!

Het juiste supplement om postpartum haar te herstellen

Omdat er tegenwoordig meerdere (haar)vitamines op de markt zijn, kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. De formules van Foll zijn bewezen effectief. Ze stimuleren de haargroei, voorkomen haaruitval en voeden hoofdhuid en –haar intensief. De geconcentreerde, krachtige bestanddelen in de Foll formules zijn met zorg samengesteld, wetenschappelijk onderzocht en klinisch getest. Dat maakt deze haarverzorgingslijn zo bijzonder effectief. Wellicht is de Hair Growth & Strength kit for woman voor jou? In deze kit vind je een complete lijn om de haargroei te bevorderen en het haar te versterken, speciaal voor nieuwe moeders; alles wat je nodig hebt in een handige kit! Tip: Voeg de Biotin Strengthening Shampoo en de Reconstructing Conditioner toe aan je dagelijkse haarverzorging om je hoofdhuid en –haar die boost te geven die het nodig heeft. Zo krijg jij je glow terug!

De kracht van biotine

Biotine is één van de hoofdingrediënten in de producten van Foll. Het is namelijk de belangrijkste vitamine wanneer het gaat om je haar. Ook wel bekend als vitamine B8 of vitamine H (wat staat voor Haar & Huid). Het helpt om proteïne en keratine aan te maken; een belangrijk aspect van gezond haar, want je haar bestaat voor maar liefst 95% uit keratine! Biotine versterkt de haarstructuur vanuit de wortel en stimuleert daardoor ook de haargroei, gaat haaruitval tegen en houdt je haar sterk. Toevoeging van Biotine aan je dieet en in de vorm van supplementen, zorgen voor een glanzende bos haar en zichtbaar steviger haar als resultaat. En dat is exact wat je nodig hebt wanneer je kampt met problemen zoals haaruitval, dunner wordend haar of kwetsbaar haar.

Mag ik Collagen Beauty Powder als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Biotine is een een belangrijke bouwstof tijdens de zwangerschap en tijdens de borstvoedingsperiode. Het is een veilige voedingsstof, ook in zeer hoge doseringen. En no worries, alles wat je teveel neemt, plas je ook weer uit. Hoewel er geen negatieve effecten bekend zijn van het gebruik van het Collagen Beauty Powder tijdens een zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding raden we altijd aan om je arts of verloskundige om advies te vragen. 

Haal het beste uit uw haar!

FollRepeat - How it works

YOUR HAIR IS OUR FRIEND

FollRepeat service voor een leuk bedrag per maand. We houden de zaken flexibel voor het geval u een pauze nodig heeft. Lidmaatschap levert je elke maand een nieuwe product op en samen met andere dingen waar wij van houden.
-20%
 • Leuke kortingen en gratis verzending

  Bij een FollRepeat abonnement krijg je altijd 20% korting én verzenden we je producten gratis!

 • Exclusieve primeurs, speciaal voor members

  De nieuwste producten als eerste in huis. Zo mis je nooit iets nieuws!

 • Exclusieve tips & tricks

  Je ontvangt het laatste nieuws, speciale acties en tips & tricks. Exclusief voor abonnees.

 • Gratis verzending bij bestellingen boven € 50 en FollRepeat

 • FollRepeat - 20% korting op alle bestellingen

 • Goed opneembare
  ingrediënten

 • Parabeen vrij

 • Veganistisch
  verantwoord

 • Door de universiteit
  geleide klinische proef

 • Dierproefvrij

 • Geen kunstmatige kleurstoffen of synthetische vulstoffen

 • Al het laatste nieuws

 • Tips & tricks

 • Speciale aanbiedingen

 • Nieuwe producten