Alles over biotine

Wanneer je op zoek bent naar tips voor dikker en voller haar, of zoekt naar het wondermiddel dat jouw haargroei zal stimuleren, stuit je al gauw op biotine. Maar wat is biotine nou precies? En, belangrijker; wat doet het voor je haar? Je leest er alles over in deze blog.

Het zal je niet ontgaan zijn, wanneer je op zoek bent naar een nutriënt dat haargroei, -gezondheid en behoud stimuleert: biotine. Hét ingrediënt om je haar die health boost te geven die het nodig heeft. Biotine wordt vaak genoemd als een belangrijke bouwsteen voor dik en vol haar dat sterk en gezond is. Van shampoos tot stylingproducten, en supplementen voor haar, huid en nagels. Biotine is populairder dan ooit tevoren!

Wat is biotine?

Biotine is een wateroplosbare vitamine die ons lichaam nodig heeft om ons van energie te voorzien en de gezondheid van ons haar, nagels en huid te behouden. Oorspronkelijk werd biotine vitamine H genoemd, maar tegenwoordig wordt het ingedeeld bij de B-vitamines (B7) en heeft het aan populariteit gewonnen vanwege de vele voordelen die het heeft voor gezond haar en sterke nagels.

Biotine en haargroei

Biotine is een van de weinige voedingsstoffen waarbij klinisch is bewezen dat het kan bijdragen aan een gezonde haargroei én dat het werkt tegen haaruitval. Als je last hebt van haaruitval of een slechte of zwakke haargroei, dan is het zeker de moeite waard om een supplement te nemen met biotine. Dit in combinatie met andere haargroei stimulerende ingrediënten zoals zink, vitamine E en selenium, zal het je haar(structuur) zichtbaar verbeteren.

Don’t overdo it

Als je nu denkt: ‘hoe meer, hoe beter…’, dát is niet van toepassing wanneer het gaat om het gebruik van biotine. Biotine is zoals gezegd een wateroplosbare vitamine, wat inhoudt dat je elk overschot – dus de hoeveelheid die niet door je lichaam wordt opgenomen - weer uitplast. Overtollige biotine zal je lichaam dus op deze manier weer verlaten. Wetenschappers raden overigens tussen de één en vijf milligram biotine aan per dag. Deze hoeveelheid vind je ook in de producten van Foll.

Ontdek wat biotine voor jou kan betekenen!

Biotine is zoals gezegd één van de meest effectieve opties die er is wanneer je je haar een boost wil geven. Het voorkomt misschien geen haaruitval, maar het kan er wél voor zorgen dat je haar dikker wordt. Op deze manier wordt haarbreuk tegengegaan. Je vindt biotine in de Biotin Strengthening Shampoo en in alle drie de vitamine supplementen van Foll. Ontdek wat de hair care en hair vitamins van Foll voor jou kunnen betekenen!