Haal het beste uit uw haar!

Dun slap uitziend haar en moeilijk te kammen haar behoort nu tot het verleden.

"Foll ontrafelt: De meest voorkomende oorzaken van haaruitval"

Het is gebruikelijk om dagelijks tussen de 50 en 100 haren te verliezen. Wanneer er meer haren dan normaal uitvallen, kan er sprake zijn van haaruitval. Een veelvoorkomend probleem. Het is belangrijk om te begrijpen wat de oorzaken kunnen zijn, zodat je deze kan aanpakken. In dit artikel zullen we de meest voorkomende oorzaken van haarverlies bespreken.

Waarom valt mijn haar uit?

Een goede vraag om mee te starten. Om deze te kunnen beantwoorden, is het belangrijk om de cyclus van haargroei te begrijpen. Haar groeit namelijk in een cyclus van vier fasen:

Anagene fase: tijdens deze fase vindt haargroei plaats.

Catagene fase: een overgangsfase waarin de haarstreng zich losmaakt van de bloedtoevoer in de haarfollikel.

Telogene fase: het haar rust terwijl nieuwe haren beginnen te groeien in de follikel eronder.

Exogene fase: het oude haar valt uit en een nieuwe haar neemt zijn plaats in.

Helaas verstoren verschillende oorzaken van haarverlies de verschillende fasen van de haargroeicyclus. Veel oorzaken van haarverlies verkorten de anagene fase of verstoren de kwaliteit van de haargroei. Sommige oorzaken van haarverlies treden op wanneer er meer haren dan normaal in één keer uitvallen. De meest voorkomende oorzaken lees je hieronder:

Erfelijkheid

Erfelijkheid is een van de belangrijkste oorzaken van haarverlies. Als haarverlies in je familie voorkomt, dan is de kans groot dat jij het ook zal ervaren. Dit type haarverlies wordt ook wel mannelijke kaalheid of vrouwelijke kaalheid genoemd.

Stress

Een andere veelvoorkomende oorzaak van haarverlies is stress. Dit kan zowel fysieke als emotionele stress zijn. Wanneer je onder veel stress staat, kan je lichaam meer haar in de rustfase van de haargroeicyclus brengen, wat kan leiden tot meer haaruitval.

Je mist voedingstoffen

Een tekort aan voedingsstoffen kan ook leiden tot haarverlies. Dit kan gebeuren als je niet genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt, zoals vitamine D, ijzer en zink. Het is belangrijk om een uitgebalanceerd dieet te hebben om de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnen te krijgen.

Overige oorzaken van haaruitval

Andere oorzaken van haarverlies zijn hormonale veranderingen, medicatie, chemotherapie en haarstyling. Hormonale veranderingen, zoals die optreden tijdens de menopauze, kunnen leiden tot haarverlies. Sommige medicijnen, zoals bloedverdunners en antidepressiva, kunnen ook haaruitval veroorzaken. Chemotherapie kan haaruitval veroorzaken, maar dit is vaak tijdelijk. Overmatig gebruik van haarstyling tools zoals föhns, stijltangen en krultangen kan het haar beschadigen en breken, waardoor het dunner wordt.

Wanneer je last hebt van haarverlies, is het belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Dit kan je doen door een afspraak te maken met je huisarts of dermatoloog. Zij kunnen je helpen om de juiste diagnose te stellen.

Ervaar de voordelen van Foll's producten voor jouw haar!

Bij Foll begrijpen we dat mooi en gezond haar zowel innerlijke als uiterlijke verzorging vereist. Daarom hebben wij natuurlijke voedingssupplementen en haarverzorgingsproducten ontwikkeld die haaruitval tegengaan en het haar sterker en voller maken. Onze producten zijn rijk zijn aan essentiële vitaminen, mineralen, aminozuren en voedingsstoffen. Al onze producten zijn klinisch getest en gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten, waardoor wij met zekerheid kunnen zeggen dat ze bijdragen aan sterk en gezond haar. Ontdek zelf wat onze hair care en hair vitamins voor jou kunnen doen en ervaar de voordelen van Foll's producten!

Populaire producten

Foll hairproducts

Een zorgvuldig uitgekozen selectie van onze beste producten die wonderen voor je haar kunnen doen.