1

Haaruitval in november en december | Foll

Volle haarborstels of doucheputjes, eigenlijk overal waar je kijkt kom je haren tegen. Herkenbaar? Je bent niet alleen. De donkere maanden zijn weer aangebroken. Niet alleen buiten, maar ook voor je haar. November en december zijn namelijk dé maanden waarin we het meeste last hebben van haaruitval. Niet gek dus wanneer je overal haren tegenkomt. Het is in deze periode volkomen normaal om haar te verliezen en niets om je zorgen over te maken. Vervelende is het wel! Waarom verliezen we juist in de winter zoveel haar? En nog belangrijker: hoe houden we onze haren gezond? Wij vertellen je er graag alles over.

In november en december verlies je net wat meer haar dan tijdens de andere maanden. Geen reden tot paniek! Haaruitval is namelijk een natuurlijk verschijnsel waar iedereen last van heeft. Dit heeft allemaal te maken met het hormoon melatonine. Dit hormoon heeft namelijk invloed op de snelheid van onze haargroei. Melatonine wordt beïnvloedt door de zon: wanneer de zon vaak en veel schijnt, wordt dit hormoon meer aangemaakt in je lijf. In het najaar worden de dagen korter waardoor er dus minder melatonine wordt aangemaakt. Best logisch. Maar het resultaat is dat jij meer last hebt van haaruitval. Daarom is het van belang om je haar zo gezond mogelijk te houden. Met deze tips houd je jouw haar gezond!

 

  • Je voeding

Heb je last van extreme haaruitval? Aanpassingen in je voedingspatroon doen de wonderen. Net zoals voor ieder ander deel van je lichaam is evenwichtige voeding ook voor je haar van belang. Denk hierbij aan een gezond ontbijt vol vezels, voldoende groente en fruit, veel water (minimaal 1,5 liter), vitamine B én ijzersupplementen. Te weinig ijzer in je lichaam kan er namelijk voor zorgen dat je haar uitvalt.

 

  • Gebruik de juiste producten

Wat extra liefde geven aan je haar is nooit verkeerd. Zorg er daarom voor dat je alleen de juiste producten voor je haar gebruikt. Kies bijvoorbeeld voor onze Hair Loss Prevention Kit en pak de oorzaken van haaruitval direct aan. Of maak na het wassen van je haar gebruik van onze Reconstructing Conditioner. Met deze conditioner geef je jouw haren de ultieme nazorg die het nodig heeft. Vooral tijdens de donkere dagen in november en december kunnen jouw haren dit extra beetje liefde wel gebruiken.

 

  • Hoofdmassage

Vooral in Azië zweren mensen hierbij. Volgens hen is een slechte bloedtoevoer naar de hoofdhuid dé oorzaak van haaruitval. Geef jezelf daarom af en toe een hoofdmassage. Maak kleine cirkelende bewegingen langs je haargrens, knijp zachtjes in de hoofdhuid en ‘kam’ met je vingers door je haren om de bloedtoevoer te bevorderen. Sluit af met kleine ronddraaiende bewegingen op je hoofdhuid van binnen naar buiten.

 

  • Een extra zetje met de juiste haarvitamines

Niet alleen je lichaam heeft tijdens de donkere dagen extra verzorging nodig, ook je haar mag niet vergeten worden. De strijd tegen haaruitval begint immers van binnenuit. Voeg daarom onze haarvitamines toe aan je dagelijkse routine en houdt de gezondheid van jouw haar op peil. Onze Hair Growth Vitamins stimuleren de groei van gezond haar én maken het haar voller en sterker.

 

Jouw haar de liefde geven die het écht nodig heeft? Ontdek de hair care producten van Foll!

Wij weten als geen ander hoe haaruitval je onzeker kan maken. Daarom hebben we verschillende producten ontwikkeld die jouw haar de ultieme health boost geven. Om daarvoor te zorgen maken we alleen maar gebruik van natuurlijke ingrediënten die bijdragen aan de gezondheid van jouw haar, haaruitval verminderen, maar die ook zorgen voor een sterkere en vollere haarbos. Wil jij jouw haar de boost geven die het nodig heeft? Bestel dan onze hair care producten of hair vitamins in onze webshop of neem contact met ons op!